siguranta-volvo-1

Pune siguranța pe primul loc! O campanie Volvo în parteneriat cu Corpul Național al Polițiștilor

Prin invenția și implementarea centurii de siguranță cu prindere în 3 puncte în anul 1959, Volvo Cars a contribuit la salvarea a peste 1 milion de vieți din lumea întreagă. Gândul că centura de siguranță ar putea să devină un element esențial în viețile tuturor șoferilor și pasagerilor, a determinat Volvo să renunțe la dreptul de brevetare și să împărtășească și cu ceilalți producători de mașini inovația auto a secolului XX. 

Rămânem fideli conceptului de siguranță și implementăm constant noi tehnologii.

Echipa Volvo de Cercetare a Accidentelor Rutiere este activă de mai bine de 40 de ani, analizând informații despre 400.000 de mașini și de la 700.000 de pasageri.

Totul ține de acea fracțiune de secundă în care șoferul reacționează sau nu într-un moment de impas. Dacă mașina nu are un răspuns rapid, se poate întâmpla o tragedie.

Știai că...

60% din șoferii implicați în accidente rutiere în România în ultimii 3 ani recunosc că au folosit telefonul în momentul coliziunii.

 

Purtarea centurii de siguranță reduce riscul de vătămări și decese cu 50% pentru pasagerii din față, iar pentru ocupanții din spate cu până la 75%.

De aceea, recomandăm tuturor șoferilor să nu folosească telefonul mobil în timpul condusului și să poarte centura de siguranță împreună cu toți ceilalți pasageri. Am demarat campania ”Pune siguranța pe primul loc” împreună cu Corpul Național al Polițiștilor (Brigada Rutieră a Capitalei), pentru a evidenția importanța montării centurii de siguranță.

Merită să folosești telefonul la volan?


Mașinile trebuie să ne protejeze pe toți, iar cei 40 de ani de cercetări Volvo despre siguranța în trafic sunt baza pe care construim automobilele viitorului. Ne dorim să oferim siguranță în mod egal, pentru bărbați, femei, copii sau viitoare mame, prin scaunele speciale care reduc riscul de bruiaj, scutul de siguranță inteligent și protecția specială pentru zona gâtului.

Află mai multe despre E.V.A. Project

×

Fii la curent cu noutățile Volvo.