SUV-ul perfect pentru familia ta
GHID DE CUMPĂRARE

Atunci când cumperi o mașină pentru tine și cei dragi, e necesar să te asiguri că faci alegerea potrivită.
Ți-am pregătit un ghid complet, din care vei afla ce caracteristici ar trebui să cauți la un SUV și ce
aspecte e bine să ai învedere înainte de a face achiziția.

Achiziția unui SUV

Tot mai multe familii din România au în parcare un SUV, însă alegerea modelului care să ți se potrivească ție reprezintă un proces minuțios. Înainte de a alege producătorul și numărul de înmatriculare dorit, trebuie să știi că SUV-ul este un autovehicul și este foarte util să îți faci o listă cu ce așteptări ai de la el în funcție de stilul tău de viață.

Indiferent de numărul membrilor familiei tale, bugetul alocat, nevoile de zi cu zi sau oricare alți factori, achiziția unui nou SUV nu este deloc ușoară. Îți oferim câteva sfaturi pentru a simplifica procesul.

ghid suv - ce este un suv

 

Ce este un SUV?

Un SUV este un autovehicul care are atât garda la sol cât și caroseria, mai înalte față de media autoturismelor. Există multe SUV-uri care au tracțiune doar pe roțile din față pentru a eficientiza consumul de combustibil însă majoritatea sunt cu tracțiune integrală aceasta ajutând foarte mult condusul off-road. SUV-urile au o putere mai mare de remorcare dar și o înălțime mai mare a habitaclului față de media mașinilor. Această categorie de autovehicule poate fi împărțită în SUV-uri compacte, SUV-uri de dimensiuni medii, SUV-uri mari, crossover-uri (jumătate mașină hatckback – jumătate SUV), SUV-uri în 7 locuri, SUV-uri de lux, SUV-uri cu motorizări hybrid, etc.

Ce să ai în vedere când vrei să îți cumperi un SUV?

Ca și în cazul achiziției oricărui alt autovehicul, utilitatea este un foarte bun punct de pornire atunci când încerci să decizi ce SUV ți se potrivește cel mai bine. Trebuie să iei în considerare aspecte cum ar fi: dacă ai familie, dacă vei remorca motociclete, bărci sau poate o rulotă, dacă ai nevoie de un portbagaj spațios ori banchete pliabile, care este numărul de persoane cu care pleci în vacanță, etc.? Ai nevoie de o mașină cu care doar să duci copiii la școală, să mergi la serviciu și alte drumuri în oraș sau ai nevoie de o mașină cu tracțiune integrală, gardă la sol cât mai înaltă cu care îți poți duce familia sau prietenii cu toate bagajele în vacanțe aventuroase cu drumuri lungi – cum ar fi traseele montane din România sau în stațiuni de ski din Europa în vacanța de iarnă? Răspunsurile la astfel de întrebări te vor ajuta să alegi dimensiunea ideală de SUV. Cu cât ai nevoi mai mari de remorcare sau cu cât mai mare este numărul pasagerilor mașinii, cu atât mai mare trebuie să fie dimensiunea SUV-ului de care tu ai nevoie, și, de asemenea, o motorizare mai puternică, de preferat. Dacă mașina îți va fi necesară doar ție sau și partenerului și nu intenționezi să conduci decât pe șosele, ai putea lua în calcul un SUV de dimensiuni mici, eventual cu tracțiune doar pentru roțile din față, care va fi mai ușor de parcat și va avea un consum scăzut de combustibil. Sau poate îți dorești un SUV dintr-o gamă premium care să îți ofere o clasă înaltă de calitate, confort, tehnologie și siguranță – așa cum sunt modelele de SUV de la Volvo XC90, XC60 sau XC40. Dacă ai în vedere cerințele esențiale ale stilului tău de viață îți poți alege SUV-ul perfect.

img-2

car-1

Rafinament scandinav

SUV-ul XC90 a fost creat după nevoile actuale ale familiilor, contopind confortul, utilitatea și tehnologia pentru ca orice călătorie să fie o plăcere. Gama de motoare electrificate include variante de Mild Hybrid și versiuni T8 Plug-in Hybrid Twin Engine capabile să circule fără emisii. Volvo XC90 este dotat cu sisteme de siguranță precum Cross Traffic Alert, Blind Spot Information System, City Safety și Intersection Support, toate aceste sisteme fiind active non stop, având grijă de tine și de cei dragi, pentru ca voi să aveți cele mai frumoase călătorii.

Descoperă noul XC90

car-2.1

Dinamism scandinav

Sisteme de propulsie electrificate, servicii de conectivitate inteligente și un mix unic de meșteșug și ingeniozitate scandinavă - acesta este Volvo XC60. Este un partener de încredere în orice călătorie fiind dotat cu cele mai avansate sisteme de alertă și evitare a impactului. La volanul lui vei simți confort desăvârșit, eficiență și o experiență deosebită de condus, fiind și cel mai premiat SUV al anului 2018. Cu Volvo XC60 deții controlul, în fiecare zi.


Descoperă noul XC60

car-3.1

SUV-ul urban

SUV-ul cu design îndrăzneț și expresiv e completat de eficiența compactă. Explorează orice oraș fără a te pierde în mulțime. Noul Volvo XC40 este proiectat atât pentru oraș cât și pentru restul lumii. Garda la sol înaltă și tracțiunea integrală îți oferă optimizare și stabilitate pe drumurile cu probleme. Tehnologia inteligentă de asistare a șoferului poate detecta și evita eventualele coliziuni cu alte autovehicule, pietoni și bicicliști - atât ziua, cât și noaptea.


Descoperă noul XC40